Overleg verbeteren arbeidsmarkt voor mensen met beperking stilgelegd

Overleg verbeteren arbeidsmarkt voor mensen met beperking stilgelegd

23 juni 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Zeven maatschappelijk organisaties, waaronder FNV, willen voorlopig niet meer met het kabinet meedenken en -praten over het verbeteren van de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.

Onder meer FNV, CNV, belangenorganisatie Ieder(in) en actiegroep Wij Staan Op! eisen dat eerst een plan van tafel gaat om salarissen onder het minimumloon voor deze groep werknemers mogelijk te maken.

De organisaties strijden al langer tegen de zogeheten loondispensatie. Die maatregel komt erop neer dat werknemers met een handicap alleen loon krijgen voor de productiviteit die ze daadwerkelijk leveren.

Zo wordt het goedkoper voor werkgevers om mensen met een beperking aan te nemen. Het loon wordt aangevuld met een uitkering. Keerzijde is dat mensen daardoor minder pensioen opbouwen en bijvoorbeeld minder WW krijgen als ze hun baan kwijtraken. Tegenstanders vinden het verder in strijd met het principe van gelijke behandeling.

De zeven organisaties hadden donderdag hun – vooralsnog laatste – overleg met verantwoordelijk staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken). ”Een nieuw overleg heeft alleen zin als het huidige loondispensatieplan van tafel is”, aldus FNV.

Bron: Nu.nl

salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,