Pensioenfonds ABP gaat mensen met financiële problemen helpen

Pensioenfonds ABP gaat mensen met financiële problemen helpen

28 juli 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Samen met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR)

Pensioenfonds ABP gaat zich inzetten voor een Nederland zonder schuldzorgen. Daarvoor gaat het grootste pensioenfonds van het land een samenwerking aan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders preventief uit de schulden te houden.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Ruim een op de vijf huishoudens in Nederland zou nu moeite hebben om maandelijks de rekeningen te betalen. Natuurlijk kunnen ook deelnemers van pensioenfondsen daarmee te maken krijgen. Door samen met NSR “proactief en vroegtijdig” hulp te bieden, hoopt ABP dat deelnemers die mogelijk in de financiële problemen zitten weer grip op hun financiën krijgen.

 

Medewerkers van de klantenservice van pensioenuitvoeringsorganisatie APG, die optreedt namens ABP, zijn inmiddels getraind om signalen die duiden op mogelijke betalingsproblemen in een vroeg stadium te herkennen. Mocht de betreffende pensioendeelnemer daarvoor open staan, dan biedt APG hulp aan. Deze hulp bestaat dan uit het meedenken in oplossingen en welke instanties daar bij kunnen helpen.

 

NSR bestaat al langer. Tal van organisaties en overheden zijn er al bij aangesloten. Het gaat onder meer om de gemeentes Rotterdam, Eindhoven en Groningen en bedrijven als de NS, Vattenfall, VGZ, Aegon en ABN-Amro.

 

 

Bron: ANP

 

 

personeels,schulden, incasso, deurwaarders, hrm, werknemers, arbeiders, personeelsdiensten,